Vilka är vi?


​Jag som äger kennelnamnet Hattmakarens heter Petra. Jag är finsk men har bott i Sverige sedan år 2000. Familjen består utöver mig och hundarna av husse Janne samt barnen Elsa, Vera och Arvid och vi bor i en liten by i Södra-Dalarna. Hela familjen gillar hundar, men det är jag som har huvudansvaret för hundarna och det är jag som tränar och tävlar hundarna.

Jag är en föreningsnörd och har varit engagerad i olika hundföreningar sedan 2003. Det har varit ett antal brukshundsklubbar, lokala kennelklubbar men även rasklubbar. I dagsläget ansvarar jag för administrationen av Barbetklubbens hemsida.

Jag är utbildad tävlingssekreterare i rallylydnad och varit aktiv i tävlingsarrangemang inom rallylydnad. Jag har även genomgått SBK's grundmodul som är början på instruktörsutbildningen. Tanken är att jag ska så småningom bli rallylydnadsinstruktör.

Jag gillar att lära mig nytt och har deltagit i ett stort antal olika kurser och utbildningar inom hundvärlden. Jag har stort intresse för genetik samt för hundens mentalitet och beteende.

Under vintern 2018/2019 deltog jag i SKKs uppfödarutbildning.